Een Loopband Voor Je Hond

plaatjeTegenwoordig heb je naast loopbanden voor mensen ook loopbanden voor honden. Toen ik dit voor het eerst hoorde vond ik dat vrij opmerkelijk. “Waarom heb je een loopband nodig voor je hond”; dacht ik toen. Inmiddels ben ik gewend aan het idee en vind het eigenlijk helemaal niet zo raar meer.

Misschien overweeg je om een hardloopband voor je hond aan te schaffen of ben je net zoals mij nieuwsgierig naar wat mensen ‘beweegt’ om hun hond op een hardloopband te zetten. Als dat het geval is dan raad ik je zeker aan om dit artikel te lezen :)!

Houdt er rekening mee dat het ene hondenras meer baat bij zo’n apparaat kan hebben als het ander.

Waarom een hardloopband voor je hond?

Loopbanden voor mensen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. Elke sportschool of semi-professionele ‘homegym’ beschikt vandaag de dag wel over een hardloopband. Al tientallen jaren zijn hardloopbanden ongekend populair. Het vinden van een loopband is daarom ook ‘een fluitje van een cent’. De populariteit van de hardloopband is simpel verklaarbaar. Hardlopen brengt namelijk veel gezondheidsvoordelen met zich mee.

Loopbanden voor honden zijn minder bekend. Dit komt misschien, omdat hondenbezitters minder bekend zijn van de voordelen van een loopband voor je  hond. Enkele gezondheidsvoordelen voor je hond zijn bijvoorbeeld;

  • De algehele gezondheid wordt beter
  • De botten van je hond worden sterker
  • Het verkleint de opstandigheid van je hond

Algehele gezondheid

Of je nou samen met je hond gaat sporten of dat je je hond in zijn eentje laat sporten; de algehele gezondheid van je hond gaat door te bewegen er sowieso op vooruit. Als je hond niet genoeg beweging krijgt dan ontstaat er het risico op ziektes, net zoals bij mensen. Juist door de hond te laten bewegen neemt het risico op hart en vaatziektes af, oftewel de algehele gezondheid van je hond wordt beter. Je kunt dan bijvoorbeeld alleen al denken aan de bloedsdoorstroming die er zeker op vooruit zal gaan.

De botten en spierenloopband voor honden

Botten en spieren hebben beweging nodig om zich te kunnen ontwikkelen. Natuurlijk kun je je hond ook buiten uitlaten en laten rennen om hem of haar in beweging te zetten en hierdoor de botten en spieren te verstevigen. Het voordeel van een loopband is echter dat je vrij specifiek en gevarieerd kunt trainen. Meestal beschikken deze apparaten over verschillende mogelijkheden om specifieke spiergroepen te trainen.

Verklein de opstandigheid van je hond

Vaak worden honden opstandig door te weinig beweging. Ze gaan bijvoorbeeld met hun nagels de bekleding van je bank kapot krabben of ze halen gewoonweg je hele huis overhoop. Als je van jezelf weet dat je hond te vaak opstandig is, dan kan het zijn dat je hond te weinig beweging krijgt. Soms is het niet mogelijk om je hond vaker uit te laten. Een loopband is dan een goede oplossing. Hierdoor wordt je hond moe. Als je hond zich moe voelt dan zal hij minder snel geneigd zijn om opstandig gedrag te vertonen.

Er zijn dus genoeg redenen om je geliefde hond te laten hardlopen op een loopband.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>