Mijn 10 favoriete hondenrassen

Op deze blog wil ik graag wat vertellen over de hondenrassen waar ik het meeste van houdt. Er zijn honderden verschillende hondenrassen met elk hun eigen karakter. Zo zijn er onder andere gezelschapshonden, jachthonden en honden voor de sport. Zoals ik al heb verteld op mijn over ons pagina blijft het een beetje subjectief, maar hierbij wil ik je een idee geven over mijn voorkeuren.mijn favoriete hondenrassen

1.     Border Collie

Dit is zeker mijn favoriet, de Border Collie. Als ik over een aantal jaren mijn eigen huis heb en genoeg aandacht aan een hond kan besteden wil ik deze hond graag hebben. Dat vind ik wel een heel belangrijk punt waar iedere hondenliefhebber zeker op moet letten. Als je op zoek bent naar een leuke hond, maar niet vaak thuis bent dan moet je deze hond niet in huis nemen. Deze hond heeft veel aandacht nodig, omdat hij/zij extreem gefixeerd is op de baas. Het is zeer belangrijk dat deze hond genoeg ruimte heeft om de energie kwijt te raken. Maar als ik dus ‘later’ aan deze voorwaarde kan voldoen staat me niks meer in de weg om deze hond te verwelkomen.

2.     Golden Doodle

De Golden Doodle staat bij mij met stipt op de tweede plaats. Dit onder meer omdat ik deze hond zelf thuis heb rondlopen. Eerlijk gezegd weet ik niet of dit al een erkend ras is. Het is namelijk een redelijk nieuwe kruising tussen een Golden Retriever en een Poedel. Begrijp me wel goed, ik vind Poedels echt geen mooie honden. De Golden Doodles waar ik heb over heb zijn van de F1-generatie, oftewel de eerste generatie en hebben het uiterlijk van een Golden Retriever; met de fysieke voordelen van Poedels. Zo verhaart deze hond niet en zijn dus ideaal voor mensen met allergieën. Ook is dit hondenras een stuk atletischer dan een zuivere Golden Retriever, wat ideaal als ik met de hond wil gaan hardlopen.

3.     Golden Retriever

Golden Retrievers zijn ook een hele gave honden. Deze hond heb ik ook zelf gehad en het was echt een schatje. Dit zijn echt honden die geen vlieg kwaad doen; dat kan ik uit eigen ervaring mededelen. Natuurlijk is de opvoeding essentieel, maar het karakter van dit hondenras is zo vriendelijk dat het een ideale hond is om met de kinderen te laten spelen. Het is een knuffelbeertje die het heerlijk vindt om geaaid te worden. Het opvoeden van een Golden Retriever is vrij gemakkelijk, des te meer reden voor een plaats in de top 10.

4.     Flatcoated Retriever

Als ik nog even door ga in het rijtje van retrievers dan mag ik de Flatcoated Retriever ook niet overslaan. Dit vind ik een mooie hond die voor veel doeleinden geschikt is. Zo is het een leuke gezelschapshond, maar als ik met deze hond wil gaan trainen dan is dat zeker mogelijk.

5.     Beagle

De Beagle is geloof ik de laatste jaren erg in populariteit toegenomen. Ik zelf vind het ook een leuke hond met een leuk karakter. Het is een vriendelijke en enthousiaste hond die, als je dat wilt, gebruikt kan worden voor de jacht. Van oorsprong is het een jachthond, maar kan prima dienen als louter gezelschapshond.

6.     Newfoundlander

Dit vind ik ook een mooie hond: de Newfoundlander. Het is wel een grote hond maar dat vind ik in dit geval niet hinderlijk. Ook het gewicht van dit hondenras is aan de hoge kant, de reu weegt bijna net zoveel als ik, dus ga ik hier geen potje mee worstelen. Ik denk, aan de vacht te zien, dat het veel tijd kost om deze hond te verzorgen maar dat heb ik er wel voor over. Ik vind het een mooie hond waarmee ik graag wandelingen door het bos zou maken.

7.     Engelse Toy Terriër

De Engelse Toy Terriër heeft naar mijn mening niet alleen een leuk uiterlijk, maar is ook nog eens een hond die erg waakzaam is. Ik vind de oren van deze hond heel schattig, omdat ze zo leuk verticaal omhoog staan. Als ik deze hond zie moet ik al lachen, maar dan op een positieve manier natuurlijk. Het is een kortharige hond dus zal ik niet veel tijd kwijt zijn om de vacht te verzorgen, wat op zich wel fijn is.

8.     Samojeed

Ik vind dat de Samojeed een hond is met een mooie verschijning en naar mijn mening lijkt deze hond een beetje op een poolvos. Dat geeft voor mij wel een extra ‘wauw-factor’. Voor zover ik weet is het een hond die een goede opvoeding nodig heeft en nood heeft aan genoeg beweging, maar dat is voor mij geen probleem.

9.     Rhodesian Ridgeback

Ook de Rhodesian Rigdeback wil ik in mijn lijst opnemen. Deze puppy vind ik er al super schattig uitzien en ook als de hond ouder wordt blijft het een leuke hond om naar te kijken. Hét kenmerk van deze hond is natuurlijk de ‘rigde’ op het verloop van de rug, wat ik een leuk kenmerk vind.

10. Jack Russel Terriër

Dan tot slot de Jack Russel Terriër. Ik vind dat deze kleine hond een leuk karakter heeft en heel enthousiast is. Het is een hond die graag speelt, wat voor mij een pluspunt is omdat ik het leuk vind om een balletje te gooien om de hond bezig te houden.

Op- of aanmerkingen?

Nu je mijn lijst hebt gelezen, zijn er hondenrassen waar je het wel of niet mee eens bent? Laat het me weten en stel je eigen lijst samen met jouw 10 favoriete hondenrassen. Ik ben benieuwd naar jouw voorkeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>