Sporten met je hond

Samen sporten met mijn hond vind ik één van de leukste dingen om te doen. Naast mijn liefde voor honden heb ik een passie voor sport. De combinatie van sporten en honden is voor mij dus ideaal.

Er zijn verschillende sporten die met of zonder mijn hond beoefen. De sporten die ik het leukst vind om met of zonder hond te beoefenen zijn:

  • Hardlopen
  • Cardiotraining op de crosstrainer
  • Zwemmen
  • Krachttraining
  • Skeelerenzwemmen met je hond

Cardiotraining op de crosstrainer vormt een belangrijk onderdeel van mijn trainingsschema. Door regelmatig gebruik te maken van mijn crosstrainer blijf ik fit zonder dat ik mijn spieren overbelast. Een crosstrainer kopen is zeker niet makkelijk. Lees mijn zoektocht naar een goede crosstrainer voor thuis verder in dit artikel.

Natuurlijk is de ene sport beter geschikt om samen met je hond te beoefenen dan de andere. Hieronder volgt een overzicht van sporten die je wel of niet samen met je hond kunt doen.

Hardlopen met je hond

Hardlopen is naar mijn idee één van de meest geschikte sporten om samen met je hond te doen. Sommige hondenrassen zijn beter geschikt om mee hard te lopen dan andere. Hardlopen is daarom ook mijn persoonlijke favoriet. Heerlijk samen met je hond door het bos rennen vind ik ideaal.

Hardlopen met je hond vind ik ideaal, omdat je bijvoorbeeld in het bos of in de polder kunt gaan hardlopen. Zo raakt mijn hond niet afgeleid door invloeden vanuit de omgeving. Ook het risico op ongelukken (ja hier moet je zeker rekening mee houden) is minimaal.

Cardiotraining op de crosstrainer

Cardiotraining bijvoorbeeld op de crosstrainer is natuurlijk niet mogelijk om samen met je hond te doen. Dit neemt niet weg dat trainen op de crosstrainer ook één van mijn favoriete manieren is om aan sporten te doen. Ik heb laatst een crosstrainer gekocht. Dit was vrij lastig aangezien er vrij veel keus is op internet. Ik heb daarom verschillende reviews van crosstrainers gelezen en uiteindelijk naar mijn idee de beste crosstrainer voor thuis gekozen.

Zwemmen met je hond

Zwemmen is een andere sport die ik graag beoefen. Deze is net zoals hardlopen zeker geschikt om samen met je hond te doen. Ik ga het liefst naar een nabijgelegen meer.

Wel kies ik ervoor om dan in de vroege ochtend te gaan. Meestal laten andere baasjes hun hond uit aan de rand van het meer. Als ik wat later op de dag ga raakt mijn hond al snel afgeleid door andere honden. Zorg er dus voor als je samen met je hond gaat zwemmen dat je niet midden op de dag gaat wanneer andere baasjes hun hond aan het uitlaten zijn.

Ga ook niet midden in de zomer zwemmen als het warm is. Dit kan er al snel voor zorgen dat je hond oververhit raakt. Dit kan zelfs in het water gebeuren. Zeker als je actief baantjes aan het zwemmen bent met je hond dan loop je hond het risico op oververhit te raken!

Heb jij zelf een sport die je graag beoefent samen met je hond? Laat het mij weten, ik ben benieuwd welke sporten jij samen met je hond doet. Geef hieronder een reactie op dit artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>